Hoppa till sidans innehåll

USM Sprint - Nära, Nära men ändå inte...

13 MAR 2016 21:09
Lördag 12/3 avverkades Sprint klassisk stil 1km under USM på Pagla skidstadion i Boden. Dagen kom att präglas av såväl glädje som förtvivlan, där våra ungdomar på plats fick lära sig den hårda vägen om marginalerna i den chansartade formen av skidåkning, sprint! Bra resultat varvades med ledsamhet och mindre nöjda åkare.
  • Skapad: 13 MAR 2016 21:09

Strulet började redan på förmiddagen under herrarnas prolog där Alexander missade kvalgränsen med 1 sekund och 3 tiondelar och därmed slogs ut ur sprintstegen.

 

Hugo och Lovisa avancerade på 13:e respektive 10:e tid från prologen där de 30 bästa gick vidare, många placeringar avgjordes på 10-delar på den korta (1km) banan bestående av ett par rejäla stigningar samt enbart vänstersvängar.. Väl i kvartsfinal körde Lovisa först till sig en semifinalplats genom att åka in som 2:a tjej i sin kvartsfinal, Hugo visade sig från sin bästa sida och segrade i sin kvartsfinal.

Semifinalen slutade i moll för Lovisa, detta efter att ha legat trea på upploppet men precis före mål fått en stav körd in i foten av den åkare som tog sig vidare till A-final på Lovisas bekostand med 1-hundradel!!

Hugo höll ångan uppe i sin semifinal och körde kontrollerat och rodde hem segern även i denna och avancerade därmed till A-final.

I B-finalen åkte Lovisa in på andra plats och slutade därmed 8:a totalt i sprinten, vilket är ett jättebra resultat, smolken i bägaren var dock staven i foten och hundradelen från semifinalen..

Hugo drabbades hårt av andras oaktsamhet och fick i A-finalen sina skidor överkörda av en annan åkare i början av loppet, därefter jobbade Hugo sig upp och hade länge en 3:e plats och bronsplacering inom räckhåll. Hugo fick tyvärr se sig slagen av en Umeå åkare på upploppet.. Suck och typiskt! 4:e placering på USM är givet rent grymt bra men 4:a är ju aldrig kul. Hugo åkte fantastisk under dagen, otroligt synd att han inte fick åka ostört under hela finalen, vem vet vart det hade kunnat bära!?

 

Sprint är sprint, trångt och till viss del slumpartat, synd bara när man "drabbas" på fel sida av slumpen.

Skribent: Jens Bovéng

 Husums IF SK

Bankgiro: 5222-5406

Swish: 123 089 8585 


 

   

 

 

  

 Facebook

 

Postadress:
Husums IF SK - Skidor
Ulrika Hübenette, Södra Bergsvägen 11
89631 Husum

Kontakt:
Tel: 066310983
E-post: This is a mailto link

Se all info